Proces

Vidvinkels proces har et pædagogisk antropologisk udgangspunkt. I denne disciplin bruger vi de antropologiske metoder på pædagogiske problemstillinger.

Vi forstår, formidler og forandrer. I nogle projekter er der mere fokus på det ene end på det andet, men der er en grad af alle elementer i alle projekter.

Med udgangspunkt i det etnografiske feltarbejde, interviews, observationer og en lang række andre metoder forstår vi de sociale og kulturelle sammenhænge, og den helt konkrete kontekst, som de mennekser, vi arbejder med, indgår i.

I Vidvinkels arbejde er konteksten pædagogiske forhold. Her følger vi den helt brede definition -  når nogen vil noget med nogen - fra Lars Henrik Schmidt. Vidvinkel kan således operere bredt i de fleste sammenhænge, hvor mennesker er sammen om noget.

Indsigterne fra forståelsen formidles målrettet til en specifik målgruppe. Her har vi et stort repetoire og arbejder med en lang række udtryksformer som film, tekst, lyd billeder osv. I nogle projekter står formidlingen helt centralt, i andre er der mere fokus på projektudvikling og projektledelse.

Forståelsen og formidlingen fører til reel, blivende forandring. Her trækker vi på metoder fra både pædagogikken, didaktikken og adfærdsdesign.

I Vidvinkel er vi ikke nødvendigvis eksperter på alle områder. Til gengæld trækker vi på et solidt netværk af specialister og indrager unikt egnede eksperter. Det er en del af vores proces, så vi har mulighed for at skræddersy projekter efter vores kunders individuelle behov.

Kontakt

  • Rune og Martin flytter ind på en kollegiegang i Sisimiut med to overordnede spørgsmål fra gymnasiets ledelse: Hvordan leves kollegielivet og hvordan er/bliver linjerne og forbindelserne til elevernes hjem og forældre? Gymnasiet oplever, at hverken de unge eller deres forældre er opmærksomme på de krav, der stilles til de unges selvstændighed på kollegierne, og at dette i mange tilfælde er årsag til frafald.

    Gennem et filmet feltarbejde og en lang række analyser med støtte fra en forsker, opnår vi en dyb forståelse. Denne forståelse formidler vi gennem en dokumentarfilm for at kunne nå kommende elever og deres forældre. Vi udvikler desuden et klassisk brætspil, hvor man “tvinges” ud i de unges dilemmaer. Filmen og spillet bruges i dag i folkeskolens ældste klasser.

    Læs mere om projektet og se filmen her. Vi har også skrevet en artikel om projektet med særlig vægt på metoden. Artiklen kan læses i denne bog.

  • De grønlandske kommuner ønsker at gå sammen om at pege folkeskolen i en fælles retning. Vidvinkel laver en analyse og evaluering af et forudgående pilotprojekt, som bliver udgangspunkt for den store, fælleskommunale satsning. Vidvinkel støtter kommunerne i hele opstarten med beskrivelse, funding mm.

    Fra projektets start til slutning forestår Vidvinkel projektledelsen. Modellens formidlingsdel består her af kommunikation, løbende ideudvikling og tydelig projektledelse. Projektet fortsætter og udgør i dag en vigtig del af fundamentet for en reel forandring på alle niveauer i den grønlandske folkeskole.

    Læs mere om projektet her